söndag 25 november 2007

Ännu en konsert :o)

Var iväg på Rival vid Mariatorget igår. Köpte biljetter för ganska längesedan. Vi tänkte att efter två fantastiska framträdanden med Sonja Aldén så måste Shirley Clamp solo vara riktigt bra live; hon är dessutom rapp i truten och har en stor skopa humor. Men... ju närmare konserten tiden led desto mer började vi tänka..."tänk om det bara är fjortisar där!" "Du och jag i mitten och åtta hundra fjortisar!". Jippie! :o( Nåja, tänkte vi på vägen in till Mariatorget, inget kan bli sämre än "A tribute to Queen", som vi såg och lyssnade till förra veckan (Freddie Mercury snurrade nog hej vilt av vånda i sin himmel).

Vi kom upp på gatan från t-banan och började gå mot Mariatorget. Rätt mycket folk i rörelse och genast dök den upp... ångesten över att vara mitt bland festprissar när man känner sig som en mjölkförpackning med utgångsdatum 870730. Suck. Ah! jag såg två vuxna...eller åtminstone två långa personer äntra Rival 80 meter framför oss. Vi närmade oss...Phu! Det var vi, 60- 70- och 80-talister; uppfödda på schlager, Lundell, knäckebröd och skummjölk. En och annan 40-talist fanns nog också. Vi såg endast två lyckliga tjejer i nio-årsåldern.... Inte en fjortis så långt ögat nådde. Härligt!

Strax efter åtta började man med en massa radioklipp med "klämman" och plötsligt stod hon där och drog igång med låten "Tålamod" från hennes senaste platta. Vid ett par tillfällen frågade hon bandet "om den kommit ännu?" och fick till svar "nej, den är på väg". "ja, ni vet att den inte är sååå viktig och jag klarar mig utan så länge, vi tar den sen"... Hon snackade om när hon slog igenom 2004 och hur hon skulle vilja göra samma glamorösa entré som vid melodifestivalen 2004. "Inte för att glitter och glamour ligger för mig...jaha? har den kommit?"

In kommer ett 3,5 meter högt "entré-valv" i papp med glitter som hänger i dörrhålet. "jaa, då är den här... jag har gjort den själv och i samarbete med Buttericks och Panduro Hobby. 129 spänn för tio längder glitter".... you had to be there. ... förresten.. hon berättade när hon vid något tillfälle åkt taxi med Nanne Grönvall. (Shirley som är "helt vanlig" och ofta osminkad när hon inte arbetar och Nanne som alltid ser ut som en pralin). Taxichauffören var eld och lågor över att Nanne skulle åka med honom. Han öppnade dörren åt henne medan Shirley fick kliva in på egen hand. Väl inne i bilen vände han sig om och gav sin mobilkamera till Shirley och sa "du kan väl filma mig och Nanne!?" "Visst". Efter en liten stund tyckte Nanne att det blev lite pinsamt så hon sa nånting som "vet du inte att finns en kändis till i bilen?" " Ja, ja...vardå?" Det är tufft att ligga på topp jämt. Shirley Clamp var helt fantastisk! vilken röst!. Skönt med en artist som fortfarande har båda fötterna på jorden.

Nöjda och glada for vi hem och idag köpte vi fler konsertbiljetter
Härligt med musik! Ser fram emot nästa musikevenemang på cirkus i januari -08.

Friden tiljor! :o)
P.

Inga kommentarer: