tisdag 20 november 2007

För trött för att orka

Har suttit och häckat framför tv:n och tittat på nyheterna. En åklagare har blivit utsatt för en sprängladdning i sin bostad. Vad är det som händer egentligen? Senaste tre månaderna känns det som det grova våldet har eskalerat till en helt ny nivå. Det är värdetransportrån, våldtäkter, misshandlar, butiksrån och dödsfall var och varannan dag.

Har inte människor annat för sig än att göra livet surt för varandra.

Människan har hamnat i nåt slags skuggläge där hon inte syns eller finns. Bara resultatet är viktigt och räknas. Kallt tycker jag.

Du kan titta på vilken film som helst eller vilken data/tvspel som helst för att förstå varför ungdomsvåldet blivit grövre. Det är vissa som inte fattar att om man sparkar en människa i huvudet med full kraft så kan han eller hon dö av de allvarliga skador som uppstår. "Vaddå? i min dator kan jag ju sparka en figur 25 ggr utan att det händer något!?" .

Jag är för trött för att orka gå in på djupet men det är allvarligt när man ser åt vilket håll det bär i samhället.

Det ställdes en fråga i ett klassrum vid ett föräldramöte i en femteklass. "Vad tycker ni som föräldrar att skolan ska stå för?" svaret blev inte helt oväntat "fostran". Heeelt otroligt! Alltför många (inte alla) föräldrar tar inte ansvar för sina barn och ger dem inte det stöd de behöver. Skolan ska ansvara för det som händer i skolan och ta upp värdegrunder och andra viktiga frågor men föräldrarna ska väl i alla fall stå för uppfostran!? eller har jag fel? Till och med när saker händer mellan klasskamrater efter skoltid så ringer föräldrar till läraren och ber att han/hon ska lösa problemet istället för att föräldrarna talar med varandra. Det är helt otroligt. Var har föräldrarna tagit vägen? Borrar de ner sig i arbete och fäller upp skygglapparna?
Se upp så att fåran inte blir för djup!

Morsning för nu.
P.

2 kommentarer:

Acke sa...

Kul att se att du finns på webben faster, ser fram emot att läsa om dina bravader och tankar!

Fri och galen sa...

...sakta men säkert så kommer orden...:o). Kul att du kommenterar! lev väl!